Králík na hořčici
Suroviny
- králík
- kremžská hořčice
- olivový olej
- bílé víno
- smetana
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Smícháme olivový olej s hořčicí a pečlivě promícháme. Osolíme a opepříme. Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je hořčicí s olejem, vložíme do pekáče a déme do trouby rozehřáté na 250 °C. Po 10 minutách zalijeme vodou a pečeme dalších 10 minut. Pečeni občas polijeme vypečenou šťávou. Pak vyjmeme z trouby.
Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple. Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilijeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí. Přidáme smetanu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby omáčka nezačala vařit. Stále pečlivě mícháme. Pak stáhneme z plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme. Omáčkou zalijeme upečené maso.